Til toppen
VONDOM utemøbler - Laget av plast fra havet.

VONDOM utemøbler - Laget av plast fra havet.

Det spanske merket VONDOM har startet en liten revolusjon innen møbelproduksjon. Møbelprodusenten, kjent for sitt massive innpass på de mange uteserveringer og utemiljøer hos restauranter og hoteller, verden over - med sine nær sagt skulpturelle former inspirert av naturen, er mer enn bare et hvilket som helst designermøbelmerke.

 

 

Vi i NICHE vektlegger og fremmer de leverandører som kjører en grønn linje og har etiske krav til sin produksjon og virke. Våre venner i Vondom er en slik grønn leverandør. De skaper og forbedrer våre utendørsopplevelser for fremtiden. Vondom har nemlig påtatt seg ansvaret for å bevare miljøet og sette minst mulig avtrykk etter seg, fra havet inn mot kystlinjene, og følgelig sikre en bedre, mer bærekraftig fremtid for seg selv, kjøper og forbruker. Dette gjenspeiles i deres nye designfilosofi, hvor kolleksjonene er utvinnet av bærekraftig, resirkulerbar plast og andre materialer, hentet inn fra havet. Det er det de kaller "Vondom Revolution."

 

 

 

 

Vondom revolusjonen er å fortsette å skape de gode utendørsopplevelsene som beriker livene våre, men å gjøre det samtidig én bidrar til et bedre og mer miljøvennlig samfunn. Vondom har fått med seg annerkjente møbeldesignere til å tegne deres miljøvennlige kolleksjon. Resultatet er stoler og annet møblement, laget av resirkulerte fiskenett og garn, avfall av plast og plastflasker fra våre hav og kystlinjer - de jobber også tett med fiskere og miljøorganisasjoner for tilgang på "råvarene". 

 

 

 

 

Deres unike bærekraftige initiativ har blant annet resultert i to av Vondoms mest berømte møbel-serier. "Ibiza" - designet av Eugeni Quitllet, omfatter bord, stol og lenestoler og en avslappende solseng. Deres lette, skulpturelle linjer gjenspeiler bølgeformene vi ser og organiske skjellformasjoner som om de var tatt rett ut fra havet. 

"Love" er den andre stolen skapt av samme designer. Den enkle, buede formen, former seg til personen som sitter på stolen, på en lett og naturlig måte. Det morsomme er at fargeutvalget til disse stolene, tar utgangspunkt i de fargene som finnes i det materialet som man samler opp fra havet, f.eks blå/grønt fiskenett.

 

 

 

 


Vi anbefaler deg å ta en titt på de utemøbler som leveres fra Vondom - her er det mulig å skape et helt unikt konsept. Du finner et stort utvalg i vår nettbutikk, og med deres produkter kan man enkelt skape en fullstendig innredning til restauranter, kafeer og offentlige miljø. Møblene de selger er restaurantsofaer, lenestoler, bordplater, bordunderstell, stoler, barstoler, modulbarer, solsenger m.m.

Se utvalget her

 

Tekst: Svein Erik Håkonsen