Til toppen
Starte restaurant? Her får du oversikt på hva du trenger til ditt storkjøkken.

Starte restaurant? Her får du oversikt på hva du trenger til ditt storkjøkken.

Skal du åpne ny restaurant, er kjøkkenet kanskje den største og viktigste investeringen. Ved et kommersielt kjøkken trenger man utstyr av industriell kvalitet, som tåler alle travle dager ved restauranten. Oppsettet og utformingen av kjøkkenet må planlegges slik at maten kan strømme sømløst fra produksjonsområde til serveringslinjen.


 

 

I motsetning til i et privatkjøkken, der det bare er deg og din familie, kan et restaurantkjøkken ha dusinvis av mennesker som kommer og går i løpet av en arbeidsdag, så det er viktig at det er organisert godt. Dette sparer ikke bare verdifull tid under de travle rushene, men er også HMS i praksis, ved at man minsker sannsynligheten for ulykker i staben og reduserer overflødig avfall.

// Vi hjelper deg med å tegne kjøkken - kontakt oss her // 

Hva koster et storkjøkken?

En av de største utgiftene for de fleste nye restauranteier er kjøkkenet. Et stort lån på millionen kan virke som mye penger å disponere, når du først har fått klarsignal fra banken, og man blir kanskje noe blendet og overivrig, når det gjelder sittingen og møblementet. Sannheten er at mange kontoer tømmes raskt, etter at du har investert i nye, eller til og med brukte kjøkkenområder, griller, ovner og kjølere.

Hvis du kjøper nytt storkjøkkenutstyr, må du huske at disse tingene, akkurat som med en ny bil, svekkes i det øyeblikket de forlater produsenten. En måte å spare penger under oppstartsprosessen er å lease eller kjøpe storkjøkkenutstyr på outlet.
 

 

 


En Outlet er et flott sted å finne kommersielt kjøkkenutstyr for å spare kroner og øre. Outlet kan være spesielt nyttig for å skaffe seg mindre maskiner som eltemaskiner, kaffemaskiner og oppskjærermaskiner. Det eneste du trenger å være oppmerksom på at brukt utstyr vanligvis ikke har noen garanti. Standarden og bruken til forrige eier er også noe man vurdere.

Når du handler maskiner og utstyr til storkjøkken, er vår anbefaling at du tenker at du investerer for fremtiden. At maskinene du kjøper inn er solide og pålitelige og tåler mye bruk. Vi vet at selv om det er fristende å vurdere innkjøp av alle mulige rustfrie maskiner på markedet, er sannheten at du egentlig bare trenger det helt grunnleggende for å komme i gang. 
 

 

 

TIPS: Du kan alltid legge til nye enheter på kjøkkenet ditt ved en senere anledning. Så revurder den kommersielle røykeren eller rolls-royce kullgrillen, til du er sikker på at spareribs og grill er essensen av restaurantmenyen og konseptet ditt.

 

 

Sjekkliste for innredning av storkjøkken

I listen nedenfor har vi ført opp en anbefalt sjekkliste, over utstyr du trenger til ditt restaurantkjøkken, gatekjøkken eller kafékjøkken. Listen tar ikke høyde for dine areal og mål, og det anbefales ved større investeringer å kontakte oss, for tilpassede kjøkkenlinjer til ditt konsept.

 1. Kjøledisk
 2. Kjøleskap
 3. Kokebord
 4. Flatgrill
 5. Stekespade
 6. Avtrekk/Ventilasjon
 7. Pizzaovner
 8. Frityrkoker
 9. Kjølerom
 10. Frysebenk
 11. Stekepanner
 12. Kasseroller
 13. Garnityrrenner
 14. ​​​​​​Øser
 15. Kokkekniv
 16. Pizzaspade
 17. Kantiner
 18. Servise​​​​​​
 19. Rustfri innredning
 20. Oppvaskmaskiner  ( Bilde nederst i artikkel )
 21. Smittevern
 22. Rengjøringsmidler
 23. Brannslukker

Avhengig av størrelsen på kjøkkenet og konseptet, trenger du kanskje ikke alle ting vi har listet opp. Eller du kan trenge andre typer utstyr som er mer spesifikke for ditt konsept. Sørg for at du vurderer alle aspekter av menyplanen og kjøkkenoppsettet når du utformer din utstyrsliste.

 

 

// Vi hjelper deg med å tegne kjøkken - kontakt oss her //