Til toppen

Heltre Eik 28mm topp beiset wenge 120x70

Produktnummer: NCK-SW-28-120x70-EIK
Lagerbeholdning:
Veil. kr 4.799,-
 

ekskl. mva.

Heltre eik topplate 28mm 120X70 Beiset i mørk wenge

Heltre Eik 28mm topp beiset wenge, 120x70

bordplater er forsterket med stål for å unngå at treet bøyer seg.

Tre er et levende naturmateriale, og det er derfor viktig at det blir behandlet riktig.
Møbeltreverk er tørket til en fuktighet på 6-8 %. Dette er i overensstemmelse med den relative luftfuktighet på 40-60 %, som er vanlig i innemiljøer på ca 20° C.
Heltre kan bevege seg når luftfuktigheten skifter, og det betyr at bordplaten kan bli ru eller lett buet. Dette er ikke en mangel ved bordet, men en naturlig reaksjon på etlevende materiale.  Spesielt bøk og eik kan få ”vindrisser” – små revner mellom årene. Vindrisser er naturlige og har ingen betydning for møbelets holdbarhet. Såpe eller oljebehandling fukter treet og minsker de små sprekkene. Møbelet skal ikke utsettes for sterk varmepåvirkning fra ovn eller radiator som står for nær, og må også beskyttes mot sollys. Dekk ikke til heltre med voksduk i mer enn et døgn, da kan ikke treet puste og det kan sprekke.
Hvis luftfuktigheten er veldig svingende i et rom kan treet sprekke og vri seg. (På f.eks en hytte som blir nedkjølt)

Massivt tre er et naturprodukt og til tross for nøye utvelgelse av treet vil det forekomme farge- og strukturforskjeller i møbelet.

STELL OG VEDLIKEHOLD:

 Oljet heltre: (Gjelder både hvitolje og nøytralolje)
Vi anbefaler at bordet behandles når det er helt nytt. Selv om det er behandlet fra fabrikken kan det ha tørket ut under lagring og transport, og emballasjen kan også trekke ut litt av beskyttelsen.

Olje impregnerer treverket og beskytter mot uttørking. Daglig rengjøring: Vask over med en ren, oppvridd klut. 4-6 ganger pr. år: Påfør olje i treets retning med en myk, lofri klut. La tørke noen minutter, og tørk bort det overskytende. Bordet kan få en ru overflate etter en slik behandling (fiberreisning), da bruker man et fint sandpapir i treets retning for å få overflaten glatt igjen. La bordet stå over natten før det tas i bruk igjen. Treverk behandles 4-6 ganger i året, avhengig av bruk og av hvor tørr luft det er i rommet. Når vann ikke lenger perler på toppen trenger treverket behandling. Er det kommet hakk og merker i bordet kan man pusse lett i treets retning med en fint sandpapir før oljebehandling.
Kluten som er brukt til dette skal «druknes» i vann før den kastes, hvis ikke er det fare for selvantenning.

Såpevasket heltre:
Vi anbefaler at bordet behandles når det er helt nytt. Selv om det er behandlet fra fabrikken kan det ha tørket ut under lagring og transport, og emballasjen kan også trekke ut litt av beskyttelsen.


En må vite om at fettflekker og merker mye lettere vises på et såpebehandlet møbel, og vi anbefaler heller hvitolje der dette er et alternativ. Et møbel som er levert såpebehandlet kan oljes eller hvitoljes i ettertid.

Såpebehandling er en ikke fullt så holdbar impregnering som olje er, og må gjentas oftere. Daglig rengjøring: Vri opp en klut med rent vann og tørk over. 6-8 ganger pr. år: En blanding lages av såpespon og vann og påføres møbelet i treets retn Bordet kan få en ru overflate etter en slik behandling (fiberreisning), da bruker man et fint sandpapir i treets retning for å få overflaten glatt igjen.

Lakkert treverk:

Påfør Guardian lakkpleie med en myk, lofri klut, og poler med sirkulære bevegelser. La tørke i ca 15 min. Gjentas 2-4 ganger i året. Denne behandlingen renser lakken, fjerner mindre riper og etterlater en beskyttende vokshinne.