Til toppen
De beste designtipsene for et vellykket kontorfelleskap.

De beste designtipsene for et vellykket kontorfelleskap.

Suksessfulle co-working steder, eller kontorfellesskap på godt norsk, kjennetegnes av innovativ interiørdesign. De skiller seg vanligvis ut fra fra konvensjonelle kontorer hvis standard er avlukkede og oppdelte rom og det kjedelige strømlinjede kontorkonseptet, som alltid har vært der. I stedet har co-working steder vanligvis en god balanse mellom fleksibilitet, kunnskap og moro. Om din bedrift jobber med eiendom og planlegger å starte opp et nytt og moderne kontorfelleskap, gir vi deg noen tips her på hva som bør vektlegges.


Onsdag 28.07.21 - Svein Erik Håkonsen 

 

Et kontorfelleskap i forhold til tradisjonelle kontorer, bør være en arbeidsplass som fremmer produktivitet og samarbeid. Designet skal være attraktivt for både ekstroverte og introverte. Dette fordi du må appellere til enkeltpersoner, med variert bakgrunn og ansatt i ulike bransjer. Ser vi på noen av de mest vellykkede coworking-stedene der ute, er en fellesnevner for dem alle, nyskapende design. Rent spesifikt finner vi ideer som bryter med konvensjonene og normene om hvordan kontorlandskap ser ut, eksempler på dette er å inkludere kaffebarer og andre morsomme aktiviteter i fellessonene.

 

 

 

 

 

Åpne arbeidsstasjoner

Når vi ser på noen av de beste felleskontorer der ute, innebærer ofte konseptet at man har alternativer til én-manns skrivebordet. De ansatte sitter ikke fast ved et skrivebord og sin kontorstol. Løsningen er mange avlukker eller åpne lydisolerte hjørner og kroker i rommet, som fremmer produktivitet for de aller fleste bransjer.

 

 

 
 

 

Lek med farger og kunst

For å skape en morsom og uformell atmosfære, bør fargevalget gjenspeile lekenhet ved bruk av lyse farger over hele rommet. Det er en selvfølge å være nøye med fargevalg. Hold hovedfargen nøytral, slik at du kan tilføre livlige farger etterhvert. Det skal nødvendigvis ikke være lek med koloritten overalt, en vil ha de formelle stedene for viktige kundemøter. Definer steder i bygget som skal brukes til dette, og gjør det elegant med en ren og moderne estetikk. Dette bryter opp, samtidig som man holder på det profesjonelle.

 

Når det gjelder kontorfellesskap, bør du ikke legge begrensninger på designinspirasjonen. Hent inspirasjon fra for eksempel kafeer og kaffebarer. På denne måten blir dine rom aldri kjedelige. Visuelle effekter som bilder, puter, neonskilt er også med på skape liv i rommet.

 

 

 

 

 

Friends@Work i Tønsberg huser over 40 bedrifter over to etasjer. Her finner man mange hyggelige fargerike fellesarealer, med shuffleboard, fotballbord, graffitikunst og avslappende loungeområder. Vegg-i-vegg finner man felles kantine og kaffebar. Drar vi over dammen til USA og Farm SoHo i New York City, ser man et eksempel på en god arbeidsplass med nyskapende interiørdesign. Dette fellesskapsområdet tilbyr et arbeidsmiljø som gjør medlemmene komfortable, samtidig som man finner hyggelige steder å nyte kaffe eller te i løpet av arbeidsdagen. Et lystbetont arbeidsmiljø.

 

 

 

 

 

Å skape pulserende og inspirende soner til dine tilmålte kvadratmetere, gir de ansatte en mulighet å finne sitt favorittrom for å ta en meningsfull pause, være kreativ eller ha uforpliktede møter.

Avslutningsvis, felles for de beste kontorfelleskapene rundt om i verden, er at de har et innovativt design. De tilbyr ikke bare arbeidsplasser, men et sted man kan hvile, lære av andre, nyte mat og drikke og til og med være i aktivetet – en leken og motiverende arbeidsdag.


Se utvalget av kontormøbler og restaurantmøbler her 

 

 

 

 

 

 

 

Ønsker du at vi innreder ditt kontorbygg?  Kontakt oss her