Til toppen
Cedrik med OL-flammen i sikte.

Cedrik med OL-flammen i sikte.

Hvordan takler en kommende triathlon-stjerne full av konkurranseinstinkt, måneder uten konkurranser? - Jo, man trener for eksempel flere timer daglig i familiens basseng, spent fast i strikk og strekker seg mot OL i Paris om fire år.

Onsdag, 26.08.20
 

For det er det som er det store målet for Cedrik Bakke Christophersen, de Olympiske leker i 2024, og for å komme dit, må han ha prestert på øverste nivå for seniorer, over lengre tid. Og det er i den gruppen han nå er, blant seniorer på Team Norway - Som junior i en alder av 18. 

I fullt treningsutstyr og på sykkel, legger han inn en snarvisitt hos oss på Nauen i Tønsberg. Ikke uten grunn, for på brystet er det printet en stor NICHE-logo ved siden av det norske flagget. Vi vil vite hvordan dette rare året har fortonet seg og veien videre for utøveren vi har troen på.

Påhengsmotor i svømmebassenget.

- I løpet av koronapausen, har jeg tilbrakt mye tid hjemme hos familien, det vil si sovet der -  Har nok brukt mesteparten av dagene på veiene og i vannene rundt om i Telemark og Vestfold fylke. Trent flere timer daglig. Mye alternativ, men intensiv trening. 

For med helt stopp i alle konkurranser rundt om i europa, skal man kjempe ekstra hardt for å opprettholde motivasjonen. Cedrik trener med landslaget og går på skole i Bergen, men vendte hjemover til familien når korona stengte ned samfunnet i mars.

Hvordan har du motivert deg?

- Det var greit å komme hjem til mor og far, måtte bare legge nye planer for treningshverdagen min. Vi har blant annet et basseng i hagen som jeg har benyttet mye for å terpe på svømmingen. Min far monterte  blant annet en 4 hestekrefter påhengsmotor, for å gi motstrøm i svømmingen, i tillegg til å være spent fast i strikk. Morsomt og kanskje en tanke farefullt - men det ga jo noe effekt.

 

​​​​​​


 

 

- Når det er sagt, det er nok mest løping jeg har foretatt meg de siste månedene, og jeg setter stadig nye personlige rekorder. Gikk inn til 8.34 på 3000 meter nylig.

Cedrik blir også testet jevnlig for 02-opptak i laboratoriet. Til sammenligning er det høyere enn både Martin Johnsrud Sundby og Johannes Thingnes Bø, som viser at han har gjort mye riktig det siste året.
 

Virtuelle konkurranser i oppkjøring mot Norgesmesterskapet.

Når man ikke får kjørt de store rittene har digitale hjelpemidler vært til stor hjelp i treningshverdagen.

- Vi har kjørt virtuelle konkurranser, men det blir jo ikke helt det samme det heller. Savner det å stå til start med alle mine nasjonale og internasjonale konkurrenter. Har vært en rar periode dette. Men med mye alenetrening gir det rom for å tenke og legge planer for tiden etter korona, og det er til OL i Paris jeg skal. Ferdig snakka.

Og før den tid, allerede 5 september, er det klart for Norgesmesterskapet i triathlon - Cedrik gleder seg til å endelig delta i konkurranse igjen.

- Det kommer til å bli helt fantastisk i Arendal, nå får jeg se om treningen jeg har lagt bak meg de siste månedene, gir resultater.​​​​​​

 

 

Med NICHE i hverdagen.

På spørsmål om hvordan vi i NICHE har bidratt til utviklingen av stjerneskuddet, er svaret ganske enkelt.

- Det gir meg muligheten og økonomisk rom til å bo i en annen by, få trent med Norges beste utøvere og leve ut drømmene og målene jeg har med sporten.

Vi ønsker Cedrik lykke til med kommende NM og veien videre.
 

 

Tekst:
Svein Erik Håkonsen