Til toppen
Inngår sponsorsamarbeid med lokal triatlon-utøver

Inngår sponsorsamarbeid med lokal triatlon-utøver

NICHE ønsker å være en støttepiller for kultur- og idrettslivet i fylket og denne uken skrev det unge talentet Cedrik Bakke Christophersen, under på en sponsoravtale med NICHE - Utøveren har klare mål om å nå verdenstoppen.

Fredag,  1 november - 2019 

 

- Denne avtalen har stor verdi for min videre utvikling, den vi gi meg mer spillerom økonomisk og mulighet til kombinere studier og trening med landslaget i Bergen, og all pendlingen det innebærer. Det er nå jeg legger grunnlaget for videre karriere.

( -Cedrik Bakke Christophersen og daglig leder i NICHE, Lars Erik Østbye. )

Tønsberggutten Cedrik Bakke Christophersen har allerede gjort seg bemerket i triatlon-miljøet og spås en lysende fremtid i grenen. 17-åringen går sisteåret på Wang toppidrettsgymnas, men er bosatt i Bergen, hvor han trener sammen med landslaget.

- Jeg har fått til en fin ordning der jeg kan kombinere nettstudier og trening med norges beste triatlon-utøvere på junior- og seniornivå.

Voksende gren i Norge.

Triatlon er en multisport som består av svømming, sykling og løping. Distansene for hver disiplin varierer, men de avvikles alltid i denne rekkefølgen. Interessen for sporten har økt de siste årene, mye takket være arrangmenter som IronMan og Norseman og tv-dekning av disse. 

- Grenen er fortsatt liten her hjemme, sammenlignet med f.eks England, hvor interessen er på høyde med nordmenns forhold til skisporten. Det er en krevende sport, man skal prestere i tre forskjellige grener, ha gode trenere for de ulike grenene og for hver gren må man trene og fokusere ulikt. 

Allsidig idrettsmann

Christophersen har drevet med allsidig idrett, helt fra barnsben av. Fotball, sykling og etterhvert løping som mange av vennene og familie drev med, Christophersen hang seg på og løp etter. 

- Vil si jeg alltid har vært aktiv og prøvd ut det de rundt meg har bedrevet. Min far har også vært i triathlon-miljøet, så det har vært naturlig å følge etter der. Etterhvert deltok jeg i konkurranser i triatlon, i den første jeg deltok i endte jeg på 50 plass av 60 deltakende, men bare noen få måneder etterpå kom jeg på 3.plass i ungdomsmesterskapet (UM)

Og kanskje det var der grunnlaget og innstillingen ble lagt for at her skal du en dag lykkes?

- Ja, jeg følte at dette var en konkurranseform for meg.  Jeg fulgte opp etter det med to seiere i UM  og tok etter det steget inn på juniorlandslaget

 

Foto: Privat Instagram-konto

Vil bli verdens beste.

Med en fokusert og målrettet treningshverdag i Bergen, med norges-eliten som sparringspartnere, er Christophersen krystallklar på ambisjonene videre.

- Jeg er veldig fornøyd med opplegget, det er et bra miljø her som pusher hverandre. Nå er jeg siste års junior og skal gjøre mitt ytterste for å nå verdenstoppen som senior, målet er å bli verdensmester.

 

 

 

 

​​​Fullt og helt, ikke stykkevis og delt.

NICHE har inngått en langsiktig avtale med Christophersen og bakgrunnen for samarbeidet utdyper daglig leder i NICHE, Lars Erik Østbye - slik;

- Cedrik er en spennende utøver, vi nå får gleden av å følge videre. En lokal gutt med ambisjoner som vi er stolte av å kunne hjelpe videre økonomisk. Sporten hans har en tilnærming til hvordan vi jobber i NICHE. Vi tilbyr en unik bredde av produkter og tjenester, og da nytter det ikke gjøre ting halvveis i hver «disiplin» - vi må gå all-in i våre forretningsplaner, akkurat som Cedrik - 
sier en fornøyd daglig leder, Lars Erik Østbye. 

Vi ønsker Christophersen lykke til videre og gleder oss til å se utviklingen de kommende årene.

Følg Cedrik på Instagram her

Følg NICHE Norway på Instagram her


Skrevet av  - Svein Erik Håkonsen, NICHE